Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012

Αθερινόπιτα....


Υλικά:

500 γρ. αθερίνα
1 φλιτζ. τσ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 1/2 φλιτζ. τσ. κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζ. τσ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κ.σ. δυόσμος ξερός
3/4 φλιτζ. τσ. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένουμε την αθερίνα και την αφήνουμε να στραγγίξει καλά. Την ανακατεύουμε με το κρεμμύδι, το δυόσμο, αρκετό πιπέρι, αλάτι και το αλεύρι. Σε μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι αφήνουμε το ελαιόλαδο να κάψει καλά και ρίχνουμε το μείγμα της αθερίνας. Πιέζουμε ελαφρά από πάνω να απλωθεί ομοιόμορφα στο τηγάνι και αφήνουμε να τηγανιστεί σε μέτρια φωτιά, χωρίς να ανακατεύουμε. Όταν ψηθεί από κάτω, τη γλιστράμε σε ένα πιάτο, τη γυρίζουμε με ένα καπάκι κατσαρόλας και τη βάζουμε να τηγανιστεί κι από την άλλη πλευρά. Τη σερβίρουμε ζεστή, πασπαλισμένη με το μαϊντανό.

Καλή επιτυχία!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

scrolltotop