Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012

Πέρκα στο φούρνο με λαχανικά......



Υλικά

1 ½ κιλό φιλέτο πέρκας
6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
4 πιπεριές Φλωρίνης σε λεπτά μπαστουνάκια
2 μεγάλα καρότα, σε μπαστουνάκια
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 ποτήρια ξηρό λευκό κρασί
3 πατάτες, σε μπαστουνάκια
 2 φλιτζάνια τσαγιού ζωμός λαχανικών
½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη
1 κουταλάκι πάπρικα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα του ψαριού και τα περνάτε από αλεύρι. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τα σοτάρετε μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα βγάζετε  από το τηγάνι και τα μεταφέρετε σε ένα ταψί φούρνου. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρετε τα κρεμμυδάκια, τα καρότα, τις πιπεριές και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το κρασί. Αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 5-7 λεπτά και συνεχίζετε προσθέτοντας ζωμό. Καρυκεύετε και μεταφέρετε το μείγμα του τηγανιού στό ταψί. Προσθέτετε και τις πατάτες και ψήνετε για 25-30 λεπτά.

Καλή επιτυχία!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

scrolltotop