Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Μελομακάρονα με σοκολάτα.....


Υλικά:
1 κιλό αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
½ φλιτζάνι του τσαγιού ψιλό σιμιγδάλι
250 γρ. φυτική μαργαρίνη
1 ποτήρι του νερού αραβοσιτέλαιο
1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκαλιού ή μανταρινιού
ξύσμα ενός πορτοκαλιού ή μανταρινιού
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα

Για το πασπάλισμα:

1 φλυτζάνι του τσαγιού καρυδόψιχα κοπανισμένη
Υλικά για το σιρόπι

1 ½ ποτήρι του νερού νερό
2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
10 κουταλιές σούπας μέλι

Υλικά για την επικάλυψη

600 γρ. Κουβερτούρα
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού βούτυρο (για να γυαλίζει η σοκολάτα) ή 2 κουταλάκια του γλυκού σπορέλαιο

Εκτέλεση:
Βάζουμε στο μπολ του μίξερ τη μαργαρίνη και τη χτυπάμε με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο, το χυμό πορτοκαλιού ή μανταρινιού, το κονιάκ μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα,την κανέλα, το γαρύφαλλο, το ξύσμα πορτοκαλιού ή μανταρινιού και τα χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά.
Κατόπιν ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι με το σιμιγδάλι, μέχρι να τελειώσουν. Τα ανακατεύουμε και τα δουλεύουμε απαλά με τα χέρια, έως ότου η ζύμη να γίνει αφράτη και μαλακή και να ξεκολλάει από τη λεκάνη.
Τα πλάθουμε σε μακρόστενο σχήμα και τα πατάμε λίγο στη μέση να πλαταίνουν. Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ή βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο στον αέρα φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20.
Στο μεταξύ βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη και το μέλι για 4-5 λεπτά. Όταν αρχίζει να βγάζει αφρό, τον αφαιρούμε, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Βουτάμε μέσα στο σιρόπι τα ζεστά μελομακάρονα, για ένα λεπτό. Μπορεί να γίνει και το αντίθετο. Κρύα μελομακάρονα σε ζεστό σιρόπι. Κάθε φορά βάζουμε 3-4 μελομακάρονα.
Τα βγάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα και τα βουτάμε μέσα στην κουβερτούρα, την οποία έχουμε λιώσει σε Μπεν Μαρί μαζί με το βούτυρο ή το σπορέλαιο.
Στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο και τα πασπαλίζουμε με λίγο καρύδι στο κέντρο η ολόκληρο Όταν κρυώσει η σοκολάτα τα τοποθετούμε σε πιατέλα.
Επίσης, αντί να τα βάλουμε σε ταψί με αλουμινόχαρτο, μπορούμε να τα τοποθετήσουμε επάνω σε σχάρα για να στραγγίσουν καλά

Καλή Επιτυχία !!!!!!!.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

scrolltotop