Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Χοιρινό φρικασέ......


Υλικά:

1,5 κιλό χοιρινό μπούτι χωρίς λίπη
1,5-2 κιλά σέλινο κοντό και τρυφερό
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
2-3 λεμόνια
1 αυγό
1/3 φλιτζάνι λάδι
Αλάτι-πιπέρι


Εκτέλεση:

Πλένετε και καθαρίζετε καλά το σέλινο κρατώντας τα φύλλα και μόνο λίγο από το κοτσάνι
Ζεματάτε το σέλινο για 3-4 λεπτά και κρατάτε το νερό του για το φαγητό
Κόβετε το κρέας σε μερίδες και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι
Σε ένα βαθύ σκεύος ζεσταίνετε το λάδι και σωτάρετε το κρεμμύδι. Μόλις γίνει διάφανο προσθέτετε και το κρέας
Αφήνετε να τσιγαριστεί καλά και μόλις σωθούν τα υγρά του σβήνετε με το χυμό από 2 λεμόνια
Προσθέτετε λίγο από του νερό που ζεματίσατε το σέλινο, αλατίζετε με προσοχή και χαμηλώνετε τη φωτιά
Αφήστε το κρέας να βράσει για περίπου 45 λεπτά προσθέτοντας από το νερό του σέλινου ώστε να έχει αρκετό
Όταν είναι σχεδόν έτοιμο προσθέτετε και το ζεματισμένο σέλινο, ρίχνετε και άλλο νερό και αφήνετε να βράσει περίπου 10 λεπτά ακόμα έως ότου μαλακώσει το σέλινο. Φροντίστε να έχει πάντα αρκετό ζουμί
Κατεβάζετε από τη φωτιά και χτυπάτε το αυγό με λίγο χυμό λεμονιού (εξαρτάται πόσο σας αρέσει το λεμόνι). Προσθέτετε ζουμί από το φαγητό και τέλος ρίχνετε το αυγολέμονο στο χοιρινό με το σέλινο ανακατώνοντας προσεκτικά για να μην βράσει το αυγό και να μην διαλυθεί το σέλινο
Τρίβετε φρέσκο πιπέρι και σερβίρετε

Καλή επιτυχία!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

scrolltotop