Υλικά:
500γρ Βούτυρο Γάλακτος( θερμοκρασία δωματίου )
100γρ. Ζάχαρη άχνη
2 Αβγά
1/2 κ.γ Μπέγκιν πάουντερ
1 Κιλό αλεύρι για όλες της χρήσεις
Γέμιση:
400γρ. φουντούκια τριμμένα
250γρ. λικέρ μπανάνας (περίπου όσο σηκώσει)
3 κ.σ γεμάτες φρυγανιά τριμμένη
1 κ.γ κανέλα
1 κ.γ γαρύφαλλο
600-750γρ Ζάχαρη άχνη
Εκτελεση:
Ζύμη:
1. Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μαζι
μέχρι να ασπρίσει περιπου 5'
3. προσθέτουμε τα αβγά
4. το αλεύρι κοσκινισμένος μαζί με το Μπέγκιν πάουντερ,
να γίνει μαλακή ζύμη ...
Γεμιση:
1. Βάζουμε τα φουντούκι στο multi να γίνου λίγο χοντροκομμένα
2.Βάζουμε το τρίμμα σε μια λεκανίτσα και προσθέτουμε το λικέρ,γαρίφαλο,κανέλα και την φρυγανιά τα ανακατεύουμε να γίνει μια σφιχτή ζύμη.
3.Περνούμε ι κομμάτι ζύμης (σε μέγεθος 1 μεγάλου καρυδιού) και ανοίγουμε σε πιτουλες με τα χέρια μας και προσθέτουμε 1 κ.γ γέμιση το τοποθετούμε στο κέντρο το κλείνουμε και του δίνουμε σχήμα στρογγυλό και τοποθετούμε στο στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα (που έχουμε βάλει).
4. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25'-30', μόλις κρυώσουν λίγο. τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Καλή Επιτυχία ! ! !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου