Υλικά:
1 πακέτο σφολιάτας
300 γρ. κασέρι τριμμένο
200 γρ. ένταμ τριμμένο
350 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
6 φέτες μπέικον
3 αυγά
αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
μαργαρίνη για τα φύλλα
Εκτέλεση:
Σ᾿ ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά και σ᾿ ένα άλλο, χτυπάμε τ᾿ αυγά, αλατοπιπερώνουμε κι έπειτα προσθέτουμε και ανακατεύουμε το γιαούρτι.
Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρίμαχο σκεύος, ή ταψάκι, διαστάσεων περίπου 24 x 30 εκ. και στρώνουμε τη σφολιάτα.
Απλώνουμε τα μισά τυριά στο ταψί και στρώνουμε, από πάνω το μπέικον.
Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα τυριά και περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών και της γιαούρτης, απλώνουμε να πάει παντού.
Σκεπάζουμε με τη δεύτερη σφολιάτα και τυλίγουμε και τις δύο (κάτω και πάνω) προς τα μέσα, φτιάχνοντάς τες κόθρο.
Βουτυρώνουμε καλά τη σφολιάτα και χαράζουμε σε κομμάτια.
Ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε στους 170°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 40΄- 45΄ λεπτά περίπου, έως ότου ροδίσει.
Όταν είναι έτοιμη, τη βγάζουμε απ᾿ το φούρνο, την αφήνουμε να σταθεί 5΄, την κόβουμε και την απολαμβάνουμε.
Καλή Επιτυχία !!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου