6 σκελίδες σκόρδο
2 κ.γ. πάπρικα
½ κ.γ. τριμμένο κύμινο
1/4 κ.γ. τριμμένο πιπέρι καγιέν
1/4 φλ.τσ. κομμένος φρέσκος Κλέανδρος η ξερός
3/4 φλ.τσ. κομμένος μαϊντανός
1 λεμόνι (το χυμό του)
3 κ.σ. ξίδι κόκκινου κρασιού
750 γρ. πατάτες κομμένες σε φέτες πάχους 1 ½ εκ.
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κομμάτια πάχους 2 ½ εκ.
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κύβους πάχους 4 εκ.
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά κομμένη σε κομμάτια πάχους 1 ½ εκ.
4 κλωνάρια σέλινου κομμένα σε κομμάτια πάχους 5 εκ.
½ κιλό ντομάτες κομμένες η κάθε μία σε 8 φέτες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Εκτέλεση:
1Βάλε στο μπολ του μπλέντερ το σκόρδο, μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι, την πάπρικα, το κύμινο και το πιπέρι καγιέν και πολτοποίησε το μείγμα μέχρι να γίνει μια λεία πάστα.
στη συνέχεια βάλε και τα βότανα και χτύπα τα όλα μαζί στο μπλέντερ μέχρι να ανακατευτούν.
πρόσθεσε τώρα το χυμό λεμονιού, το ξίδι και 2 -3 κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο και ανακάτεψε. Αλάτι μπορείς να βάλεις όσο νομίζεις εσύ, αλλά πρόσεξε μην το παρακάνεις!
πάρε τώρα ένα μεγάλο μπολ και ανέμειξε τις πατάτες μαζί με τις πιπεριές και το σέλινο.
πρόσθεσε πάλι λίγο αλάτι και ανακάτεψε με τη σάλτσα βοτάνων που έφτιαξες στην αρχή.
τώρα χρειάζεσαι ένα μεγάλο και ρηχό ταψί. Αφού ρίξεις πρώτα τις πατάτες, σκόρπισε ανάμεσα τις κομμένες ντομάτες, ρίξε από πάνω 1-2 κουταλιές του γλυκού λάδι και σκέπασε με ένα αλουμινόχαρτο.
πάμε για ψήσιμο! Βάλε το ταψί στο φούρνο για 35 λεπτά και αφού αφαιρέσεις το αλουμινόχαρτο, άστο να ψηθεί για άλλα 20-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Οι Μαροκινές πατάτες με λαχανικά είναι έτοιμες για σερβίρισμα
Καλή Επιτυχία !!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου