αλεύρι φαριν απ - 150 γρ. κοσκινισμενο
κακάο - 55 γρ. άγλυκο κοσκινισμένο
ζάχαρη - 1 κ.σούπας
αλάτι - 1/2 κ.γλυκού
γαλα - 335 ml φρέσκο
αβγά - 1
βούτυρο - 3 κ.σούπας λιωμένο
κουβερτούρα - Λιωμενη ή μερεντα,νουτελα,μελι,ζαχαρη η΄οτι τραβαει η ορεξη σας για το σερβίρισμά
Εκτέλεση:
Σε μπολ ρίχνουμε το αλεύρι,το κακάο,αλάτι,ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Στην συνέχεια το αυγό,το γάλα,το βούτυρο
και με το σύρμα-αυγοδαρτη ανακατεύουμε μεχρι να έχουμε έναν λείο χυλό.Τον αφήνουμε για 5-10 λεπτά να σταθεί.
Ζεσταίνουμε ενα αντικολλητικο τηγάνι με ελάχιστη λιπαρή ουσία (ψεκάζουμε).
Παίρνουμε 80 ml χυλό με μεζούρα κυπελλάκι και την ρίχνουμε στο κέντρο του τηγανιού χωρίς να κουνάμε το τηγάνι
να απλωθεί ο χυλός.
Μόλις δούμε να εμφανίζονται φουσκάλες επάνω στον χυλό ειναι έτοιμο να το γυρίσουμε να ψηθεί για 1 λεπτό
και από την άλλη πλευρά,
και το αφαιρούμε σε πιάτο.Μετά το πρώτο pancake χαμηλώνουμε την φωτιά,και συνεχίζουμε
την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός μας.
Σερβίρουμε με λιωμένη σοκολάτα,μερεντα,νουτελα,μέλι,η΄ζαχαρη.
Καλή Επιτυχία !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου