Υλικά:
Ριγκατόνι - 4 κούπες (βρασμένα)
τόνος σε λάδι - 300γρ.
αρακάς - 1 κούπα
σέλερυ - 1/2 κούπα, ψιλοκομμένο
κρεμμύδι φρέσκο - 1, ψιλοκομμένο
ντομάτα - 1, κομμένη σε κύβους
ελιές μαύρες - 1 κούπα
μαϊντανός - 1/3 της κούπας, ψιλοκομμένος
μαγιονέζα - 1 κούπα
ξύδι από κόκκινο κρασί - 2 κ.σ.
ρίγανη - 1 κ.σ.
ξερό βασιλικό - 1 κ.γ.
χυμό λεμονιού - 1 κ.σ.
σκόρδο - 2 σκελίδες, λιωμένες
παρμεζάνα τριμμένη - 2 κ.σ.
ελιές μαύρες - 2 κ.σ., περασμένες στο μούλτι
ελαιόλαδο - 1/3 της κούπας
αλάτι, πιπέρι -
Εκτέλεση:
Σε ένα μπωλ ενώνουμε το ξύδι, τη ρίγανη, τον βασιλικό, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, την παρμεζάνα, τις ελιές, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και τα χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τα αφήνουμε στην άκρη να βγάλουν τα αρώματά τους.
Βράζουμε τα ριγκατόνι για 8-9 λεπτά, έτσι ώστε να μαγειρευτούν al dente.
Βράζουμε τον αρακά σε καλά αλατισμένο νερό για 2 λεπτά.
Ενώνουμε την μαγιονέζα με την σως που φτιάξαμε.
Σε ένα μεγάλο μπωλ τοποθετούμε τα ριγκατόνι, τον τόνο, τον αρακά, το σέλερυ, το κρεμμύδι, την ντομάτα, τις ελιές και τον μαϊντανό και τα περιχύνουμε με την μαγιονέζα/σως.
Σερβίρεται καλύτερα κρύα.
Καλή Επιτυχία !!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου