Για το φύλλο
1 κιλό αλεύρι
1 ποτήρι του νερού λευκό κρασί
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 κοφτή κουταλιά της σούπας χοντρό αλάτι
Για τη γέμιση
1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο, πλυμένο και κομμένο σε μέτρια κομμάτια
1 ματσάκι λάπαθα κομμένα σε μέτρια κομμάτια
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλεύρι
Λάδι
Σουσάμι
Εκτέλεση:
Για το φύλλο
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ.
Σχηματίζουμε μία λακκούβα και βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Μαλακά ανακατεύουμε παίρνοντας σποραδικά αλεύρι από τα πλάγια και ζυμώνουμε μέχρι να βγάλουμε μία μαλακή ζύμη.
Σκεπάζουμε με μία νωπή πετσέτα για να μην ξεραθεί.
Για τη γέμιση:
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε το κουκουνάρι.
Ρίχνουμε το σπανάκι, τα λάπαθα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το σκεύος.
Αφήνουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθεί το σπανάκι. Προσθέτουμε τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά.
Πασπαλίζουμε με αλεύρι τον πάγκο εργασίας, παίρνουμε τη ζύμη που έχουμε ετοιμάσει από πριν και την χωρίζουμε σε δύο μπάλες. Ανοίγουμε σε φύλλο την κάθε μπάλα.
Αλείφουμε ένα ταψί με λάδι και τοποθετούμε το φύλλο. Προσθέτουμε λίγο λάδι.
Στρώνουμε τη γέμιση πάνω στο φύλλο.
Ανοίγουμε φύλλο με τη δεύτερη μπάλα ζύμης και το στρώνουμε πάνω από τη γέμιση.
Διπλώνουμε το κάτω φύλλο να κλείσει με το πάνω και προσθέτουμε από πάνω λάδι και σουσάμι
Χαράζουμε το φύλλο σε τετράγωνα.
Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς να ψηθεί για περίπου 40-45 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου