Υλικά:
1/2 κιλό φασόλια μέτρια λευκά 2 μεγάλα κρεμμύδια καθαρισμένα 1 πιπερια πρασινη 1πιπερια κοκκινη 2 καροτα 2 κλωναρια σελερι 1 φλιτζ τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο χυμό από 1 λεμόνι 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι | |
Εκτέλεση: |
Πλένετε καλά τα φασόλια και τα βάζετε από βραδύς να μουλιάσουν μέσα σε κρύο νεράκι.
| ||
Το πρωί τα βγάζετε, τα ξεπλένεται και τα βάζετε σε μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό να βράσουν. Τα βράζετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά ή και παραπάνω αν χρειαστεί και μέχρι να γίνουν τρυφερά χωρίς όμως να λιώσουν.
| ||
Τα αφήνετε να κρυώσουν μέσα στη κατσαρόλα και τα σουρώνετε. Τα απλώνετε σε πιατέλα.
| ||
Κόβετε όλα τα λαχανικά σε καρεδακια μαζί και το κρεμμύδια. Τα ανακατεύετε μαζί με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. και το σελερι. βάζετε όλα μαζί πάνω από τα φασολια .
| ||
Περιχύνετε με το ελαιόλαδο την μουσταρδα και το χυμό λεμονιού.(τα χτυπάτε όλα μαζί σε ένα άδειο βαζάκι ) Ρίχνετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο αλατάκι
Καλή επιτυχία!!!!!!
| ||
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου