Υλικά
¼ Φλιτζάνι τσαγιού λάδι
1 πορτοκάλι
½ Φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1 αυγό
1 πρέζα αλάτι
1,5 φλιτζάνι αλεύρι Ζέας ή φαρίνα ολικής άλεσης
1 κουταλάκι γλυκού bakin powder
1κουταλάκι γλυκού σόδα
¾ φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη ή την ανάλογη ποσότητα φυσικού γλυκαντικού στέβια
½ φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτα χωρίς ζάχαρη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 ο στον αέρα. Κόβουμε το πορτοκάλι σε κομματάκια και το βάζουμε στο multi, με το λάδι, το χυμό, το αυγό και το αλάτι και τα αλέθουμε. Έπειτα βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν και τη σόδα και τα ανακατεύουμε απαλά με το κουτάλι. Κάνουμε λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε τα υγρά υλικά. Βάζουμε και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε επίσης απαλά. Ψήνουμε 20΄-25΄.
Καλή Επιτυχία !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου