ΥΛΙΚΑ:
2 λίτρα γάλα
1 1/4 φλ.corn flour
1 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένα με 1 κ.γ. ζάχαρη
1/2 λίτρο κρέμα Γάλακτος 0% λιπαρά
1φλ. φιστίκια αιγινης χονδρό κοπανισμένα
3 φλ. ζάχαρη
1 1/2 φλ. νερό
3-4 κ.σ ανθόνερο1φλ. φιστίκια αιγινης χονδρό κοπανισμένα
3 φλ. ζάχαρη
1 1/2 φλ. νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Διαλύουμε το corn flour σε 2 φλυτζάνια από το γάλα και το αναμιγνύουμε το υπόλοιπο γάλα.
- Βάζουμε το μίγμα αυτό σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Λίγο πριν κατεβάσουμε την κρέμα από τη φωτιά ρίχνουμε την μαστίχα και ανακατεύουμε καλά.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά η κρέμα, ανακατεύοντας που και που για να μην πιάσει κρούστα, ή καλύτερα καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.
- Όταν η κρέμα έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας καλά.
- Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα σκεύος και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το φυστίκι Αιγίνης.
- Βάζουμε στο ψυγείο την κρέμα για 2-3 ώρες τουλάχιστον.
- Για το σιρόπι βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το ανθόνερο για 5 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο.
- Σερβίρετε την κρέμα με σιρόπι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου