ΥΛΙΚΑ
1 κιλο βουτυρο φρεσκο
1/2 κιλο αμυγδαλα καβουρντισμενα
1 ποτηρι νερου ζαχαρη αχνη
1 ποτηρι νερου ζαχαρη λευκη
3 κροκους αυγων
2 κ.γλυκου σοδα
1 φλ.του καφε μικρο ουζο
ξυσμα απο 1 λεμονι
2 βανιλιες
1 κιλο αλευρι μαλακο
1 κιλο αλευρι σκληρο (το αλευρι παιζει..στο περιπου τα 2 κιλα)
Ανθονερο
Ζαχαρη αχνη για το πασπαλισμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε στο μιξερ και χτυπαμε το βουτυρο μεχρι να ασπρισει,να γινει
αφρατο σαν σαντυγι,
στην συνεχεια ριχνουμε την ζαχαρη,
λεμονιου,τις βανιλιες,την σοδα με το ουζο,οπου την εχουμε διαλυσει μεσα στο ουζο.
Στην συνεχεια τα χοντροκοβουμε στο μουλτι,και τα προσθετουμε στην ζυμη.
και μαλακο αλευρι μεχρι να δουμε οτι η ζυμη μας μπορει να πλαστει.
Μπορει να χρειαστει λιγοτερο αλευρι,γι'αυτο να το ριχνετε λιγο λιγο.
Μη φοβηθειτε η ζυμη αυτη εχει την ιδιοτητα να τριβεται.
στον παγκο μας και με διαφορα κουπ πατ κανουμε διαφορα σχεδια,
στο ταψι μας και τους ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους
στον αερα μεχρι να ροδισουν.
Στην συνεχεια αφου τους βγαλουμε τους ραντιζουμε με ανθονερο,και τους
πασπαλιζουμε με ζαχαρη αχνη και τους τοποθετουμε σε πιατελες.
Καλη επιτυχια!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου