Υλικά:
- 250 γραμμ. καρότα
- 500 γραμμ. φασολάκια
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 1½ κύβο λαχανικών
- 2 πρέζες θυμάρι
- 50 γραμμ. έμενταλ (προαιρετικά)
- 2 κουταλιές λάδι
- αλάτι, πιπέρι
- Ετοιμάστε 150 ml ζωμό με τον κύβο.
- Καθαρίστε τα καρότα και κόψτε τα σε πολύ λεπτές λωρίδες.
- Βράστε τα φασολάκια για 3-4 λεπτά ρίχνοντάς τα σε λίγο νερό, στραγγίστε τα και κόψτε τα σε μικρά κομμάτια.
- Κόψτε τα κρεμμύδια σε πολύ λεπτές φέτες.
- Τρίψτε το έμενταλ στο χοντρό μέρος του τρίφτη.
- Βάλτε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι με το λάδι, 3-4 κουταλιές ζωμό και μαράνετε το κρεμμύδι για 2 λεπτά.
- Έπειτα προσθέστε τα λαχανικά, το θυμάρι, τον υπόλοιπο ζωμό και αφήστε τα λαχανικά να ψηθούν σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου15 λεπτά.
- Λίγο πριν κατεβάσετε το σκεύος απ’ τη φωτιά, ελέγξτε το αλάτι και πασπαλίστε με πιπέρι και το έμενταλ.
- Σβήστε τη φωτιά, σκεπάστε το σκεύος αμέσως και σερβίρετε ύστερα από 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου