Υλικά:
500 γρ. φύλλο κρούστας
½ φλιτζ. ελαιόλαδο για τα φύλλα και το ταψί
Για τη γέμιση:
3 κιλά κολοκυθάκια (κυρίως το εξωτερικό πράσινο μέρος)
400 γρ. φέτα θρυμματισμένη
5 αβγά χτυπημένα
3 κουτ. σούπας τραχανά
½ φλιτζ. γάλα πλήρες
½ φλιτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Τρίβετε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη, τα αλατίζετε και τα αφήνετε σε σουρωτήρι για 2 ώρες τουλάχιστον, να στραγγίσουν. Αναμειγνύετε σε ένα μπολ τα κολοκύθια, το τυρί, τον τραχανά, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάτε τα αβγά με το γάλα και τα ρίχνετε στο μπολ. Ανακατεύετε.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Στρώνετε τα μισά φύλλα λαδωμένα ένα ένα σε επίσης λαδωμένο ταψί σταυρωτά, με τις άκρες να εξέχουν και απλώνετε τη γέμιση γυρίζοντας τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα. Καλύπτετε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα λαδωμένα και αυτά κόβοντας όσα περισσεύουν. Χαράζετε την πίτα, την αλείφετε με ελαιόλαδο και την ψήνετε για 1 ώρα περίπου
Καλή επιτυχία!!!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου