Υλικά
1 μεγάλο τριμμένο κρεμμύδι
2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο χωρίς την κόρα
2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο χωρίς την κόρα
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 αυγό
1/4 κούπας λάδι
1 κουταλιά ξύδι
3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό ή δυόσμο
1/4 κουταλάκι σόδα
αλάτι - πιπέρι
ρίγανη
λάδι για το τηγάνισμα
λάδι για το τηγάνισμα
1 ντοματάκι κον κασέ (ή κονσέρβα με ολόκληρα ντοματάκια και
το χυμό τους περασμένα ελαφρά από το μούλτι)
2 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
πιπέρι
αλάτι
Λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση:
Βάλτε το κρεμμύδι σε σουρωτήρι, πασπαλίστε το με λίγο αλάτι και τρίψτε το να μαραθεί. Μουσκέψτε το ψωμί σε νερό, σφίξτε το στις παλάμες σας να φύγει η περίσσεια και ανακατέψτε το με το κρεμμύδι και τα υπόλοιπα υλικά. Τη σόδα διαλύστε τη σε λίγο νερό. Ζυμώστε τα 5'. Αφήστε το μείγμα να σταθεί στο ψυγείο 2 ώρες. Παίρνοντας μικρές ποσότητες, πλάσε κεφτεδάκια στο μέγεθος που προτιμάτε. Τυλίξτε τα κεφτεδάκια σε αλεύρι, πατήστε τα λίγο να πλατύνουν, γιατί θα φουσκώσουν στο ψήσιμο και τηγανίστε τα σε καυτό λάδι.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Στο ζεστό λάδι σοτάρουμε το σκόρδο για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε την ντομάτα και 1 κούπα νερό.
Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράζει για 15 λεπτά.
Σερβίρετε με πιλάφι
Καλή επιτυχία!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου