ΥΛΙΚΑ (24 κομματια)
200 γρ.βουτυρο προβειο
80 γρ.ζαχαρη αχνη
100 γρ,αμυγδαλο καβουρδισμενο(αφου το κοψουμε στο μουλτι το καβουρδιζουμε)
260 γρ.αλευρι
20 γρ.κακαο
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
200 γρ.ζαχαρη αχνη
5 γρ.κακαο
Ασπραδι απο 1 μικρο αυγο
1 κ.γλυκου χυμο λεμονιου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετουμε ολα τα υλικα στον καδο του μιξερ η'σε ενα μπολ και ζυμωνουμε μεχρι
να γινει μια μαλακη ζυμη.( Εγω χτυπησα για 3 λεπτα πρωτα το βουτυρο και μετα προσθεσα ολα
τα υπολοιπα υλικα)
Απλωνουμε σε λαδοκολλα τη ζυμη σε παχος 1-1,5 εκ.και την τοποθετουμε στο ψυγειο
να σταθεροποιηθει.(την αφησα 1/2 ωρα)
Την βγαζουμε απο το ψυγειο και με κουπ πατ φτιαχνουμε διαφορα σχηματα
βαζοντας τα μετα σε στρωμενη απο λαδοκολλα λαμαρινα
και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170 βαθμους για 15-20 λεπτα.
Αφου ψηθουν και κρυωσουν εντελως οι κουραμπιεδες φτιαχνουμε το γλασο.
Βαζουμε ολα τα υλικα σε μπολ
τα ανακατευουμε καλά ,
και με ενα πινελο γλασαρουμε
τους κουραμπιεδες.
Καλή επιτυχία.....!!!!!
πηγη:nostimessyntagesthsgwgws.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου