Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Πλιγούρι με κιμά και πιπεριές ( Μαροκινό )


ΥΛΙΚΑ:
300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
100 γρ. πλιγούρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις κλασικό
2 πιπεριές διαφορετικών χρωμάτων και 1 πιπεριά κέρατο
1 φλιτζάνι καρότα τριμμένα
4 κ.σ. ξανθές σταφίδες
1 κ.γ. κύμινο
1/5 κ.γ. κρεμμύδι ή σκόρδο σε σκόνη
1/5 κ.γ. κανέλα
1/5 φλιτζάνι έτοιμος βρασμένος ζωμός βοδινού (1 κύβος Knorr και 200 γρ. νερό)
1 κ.σ. αλεύρι
15 αμύγδαλα ανάλατα ελαφρώς κοπανισμένα
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πριν μαγειρέψεις το πλιγούρι διάβασε τις οδηγίες του πακέτου.
Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι (ή μεγάλη κατσαρόλα) ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
Στη συνέχεια πρόσθεσε τον κιμά, τις πιπεριές, τα καρότα, τις σταφίδες, το κύμινο, τη σκόνη κρεμμυδιού και αλάτι και ανακάτεψε καλά σπάζοντας τον κιμά σε μικρά κομματάκια, για περίπου 7-8 λεπτά.
Πάρε τώρα ένα μπολάκι και χτύπα μέσα το αλεύρι μαζί με τον ζωμό. Όταν βεβαιωθείς ότι το αλεύρι έχει διαλυθεί ρίξε το στην κατσαρόλα με τον κιμά και ανακάτεψε για 1-2 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει.
Έτοιμο το Μαροκινό πλιγούρι με κιμά και πιπεριές. Γαρνίρεις με τα αμύγδαλα και σερβίρεις μαζί με το πλιγούρι που είχες φτιάξει στην αρχή.

Καλή Επιτυχία !!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

scrolltotop