Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Σαμαλι (κυπριακη)


Υλικά:
4 ποτήρια σιμιγδάλι
1 γιαούρτι 400γρ
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι ηλιέλαιο
3 αυγά
3 κουταλάκια Baking powder
1 βανίλια
4 κουταλιές ανθόνερο
1/2 κουταλάκι μαστίχα
1/2 ποτήρι αμύγδαλα κοπανισμένα

Για το σιρόπι:
3 ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη
3 κουταλιές ανθόνερο
3 ξυλάκια κανέλα
4-5 σταγόνες λεμόνι

Εκτέλεση:
Σε μια κούπα βάζουμε το σιμιγδάλι ,βανίλια, τη ζάχαρη και το ΒP και ανακατεύουμε. Έπειτα  προσθέτουμε το ανθόνερο το γιαούρτι ,τα αυγά το  φυστικέλαιο και ξαναανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ‘σινί’ (ταψί)  για δύο ώρες για να φουσκώσει το σιμιγδάλι. Στολίζουμε  το μείγμα με αμύγδαλα.
Ψήνουμε το Καλό Πράμα για 40 λεπτά στους 180 °C περίπου ώσπου να ροδίσει .Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά για περίπου 5 λεπτά. Περιχύνουμε το σιρόπι λίγο- λίγο στο Καλό Πράμα όταν ψηθεί και το αφήνουμε να κρυώσει για μισή ώρα .

Καλή επιτυχία!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

scrolltotop