Υλικά συνταγής
400 γρ. μπισκότα τύπου digestive
150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
1 γάλα ζαχαρούχο
χυμό και ξύσμα 1 λεμονιού
Εκτέλεση συνταγής
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο μέχρι να γίνουν μια μάζα. Τα στρώνουμε ομοιόμορφα σε ενα μέτριο ταψάκι [ανάλογα με το πάχος του γλυκού που θέλουμε] και τα πατάμε καλά με τα χέρια μας στη βάση. Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώνει.
Χτυπάμε για 1-2 λεπτά στο μίξερ το γιαούρτι με το ζαχαρούχο και το χυμό λεμονιού μέχρι να ομογενοποιηθεί και αφρατέψει και στρώνουμε τη κρέμα πάνω από τη βάση με τα μπισκότα.
Πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού και βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες πριν σερβίρουμε.
400 γρ. μπισκότα τύπου digestive
150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
1 γάλα ζαχαρούχο
χυμό και ξύσμα 1 λεμονιού
Εκτέλεση συνταγής
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο μέχρι να γίνουν μια μάζα. Τα στρώνουμε ομοιόμορφα σε ενα μέτριο ταψάκι [ανάλογα με το πάχος του γλυκού που θέλουμε] και τα πατάμε καλά με τα χέρια μας στη βάση. Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώνει.
Χτυπάμε για 1-2 λεπτά στο μίξερ το γιαούρτι με το ζαχαρούχο και το χυμό λεμονιού μέχρι να ομογενοποιηθεί και αφρατέψει και στρώνουμε τη κρέμα πάνω από τη βάση με τα μπισκότα.
Πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού και βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες πριν σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου