Υλικά:
- 1 κιλό κιμά μοσχάρι
- 2 μεγάλα κρεμμύδια πολτοποιημένα
- 6 χοντρές φέτες ψωμί (μόνο την ψίχα μουσκεμένη σε νερό και στραγγισμένη)
- 4 αβγά
- 1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
- 1 κουταλάκι γλυκού κύμινο
- 3 κουταλιές σούπας ούζο
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- Αλάτι
Για τη σάλτσα:
- 3-4 κουταλιές σούπας αλεύρι μαλακό
- 300 γρ. γιαούρτι
- 1 αβγό
- 1κουταλιά σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο ή μαϊντανό
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε καλά σε μια λεκάνη τον κιμά με το κρεμμύδι, το ψωμί, τα αβγά, τα μπαχαρικά, το αλάτι και το ούζο. Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για 1-2 ώρες να σφίξει και να ενωθούν οι γεύσεις μεταξύ τους. Πλάθουμε το κιμά σε κεφτέδες, τους αλευρώνουμε ελαφρώς και εν συνέχεια τους τηγανίζουμε σε άφθονο καυτό ελαιόλαδο για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Τους τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν το λάδι τους. Τους βάζουμε σε ένα ταψί. Σε ένα μπολ χτυπάμε το αβγό και προσθέτουμε το γιαούρτι, το δυόσμο ή το μαϊντανό και το αλεύρι. Αλατοπιπερώνουμε. Περιχύνουμε τους κεφτέδες με τη σάλτσα και τους βάζουμε στο φούρνο για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να σχηματισθεί μια τραγανή κρούστα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου