Υλικά για 6 άτομα | 1 μεγάλο κουνουπίδι γύρω στο 1 ½ κιλό 1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη 2 κουτ σούπας πελτέ 2-3 κλωνάρια σέλινο χυμό από 1 λεμόνι αλάτι, πιπέρι | |
Εκτέλεση: |
Πλένετε και καθαρίζετε το κουνουπίδι. Το κόβετε σε μικρές φουντίτσες.
| ||
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε καλά. Ρίχνετε μέσα τα τουφάκια από το κουνουπίδι και τα σοτάρετε για 2 λεπτά γυρίζοντάς τα με ξύλινη κουτάλα.
| ||
Προσθέτετε το τριμμένο κρεμμύδι το σέλινο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για ακόμα 3-4 λεπτά. Σβήνετε με το λεμόνι, αφήνετε να εξατμιστεί.
| ||
Διαλύετε τον πελτέ σε ένα νεροπότηρο νερό και τον αδειάζετε μέσα στη κατσαρόλα. Προσθέτετε ακόμα λίγο ζεστό νερό μέχρι η σάλτσα σχεδόν να σκεπάσει τις τουφίτσες του κουνουπιδιού.
| ||
Αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε το κουνουπίδι σε μέτρια φωτιά μέχρι η σάλτσα να πήξει καλά και να φανεί το λάδι στην επιφάνειά της.
| ||
Το φαγητό τρώγεται και ζεστό και κρύο.
Καλή επιτυχία!!!!!!
|
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου