Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Μελιτζάνες γεμιστές με μοτσαρέλα......

Υλικα:

3 μεγάλες μελιτζάνες,
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο,
1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη,
1 κουταλιά ψιλοκομμένο βασιλικό,
6 φιλέτα αντσούγιας, στραγγισμένα και ψιλοκομμένα,
1 μπάλα μοτσαρέλα σε λεπτά φετάκια,
3 ντομάτες, σε λεπτές ροδέλες,
1 ½ κουταλιά στραγγισμένη κάπαρη,
Αλάτι,
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.


Εκτελεση:

Κόβετε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος και τις αδειάζετε με ένα κουταλάκι, μέχρι να μείνει ένα πάχος ½ εκατοστού πάνω στη φλούδα (κρατάτε την ψίχα τους). Τις πασπαλίζετε με αλάτι και τις βάζετε ανάστροφα να κατεβάσουν το νερό τους για 20-30 λεπτά. Τις ξεπλένετε και τις στεγνώνετε καλά.

Στο μεταξύ, ψιλοκόβετε την ψίχα των μελιτζανών, ζεσταίνετε 2 κουταλιές λάδι σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Ανακατεύετε μέσα το σκόρδο και το αφήνετε να πάρει μια βράση και προσθέτετε την ψίχα των μελιτζανών και το μισό βασιλικό. Τα ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά για 10 περίπου λεπτά, ανακατεύετε μέσα τις αντσούγιες και αποσύρετε το μίγμα από τη φωτιά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C. Μοιράζετε το μίγμα στις μελιτζάνες, βάζετε επάνω ροδέλες μοτσαρέλας εναλλάξ με ροδέλες ντομάτας, σκορπάτε πάνω την κάπαρη και τον υπόλοιπο βασιλικό, τις αλατοπιπερώνετε και τις ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο. Τις βάζετε σε λαδωμένο ταψί και τις ψήνετε για 40 λεπτά στο φούρνο.

Καλη επιτυχια!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

scrolltotop