Υλικά
2 ολόκληρα φιλέτα από κοτόπουλο, κομμένα στα 2
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Θυμάρι
Για το κους κους
1 φλιτζάνι κους κους
1,5 φλιτζάνι νερό ή ζωμό από κοτόπουλο
2 κουταλιές ελαιόλαδο ή βούτυρο
1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
1 κρεμμύδι σε ροδέλες
½ φλιτζάνι αμύγδαλα άσπρα, χοντροκομμένα στο μπλέντερ
1 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κουταλιά σταφίδα ξανθιά
Εκτέλεση:
Μουλιάζετε το κους κους στο νερό μαζί με το χυμό λεμόνι μέχρι να μαλακώσει και έπειτα το σουρώνετε. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, αλατίζετε τα φιλέτα, τα πασπαλίζετε με το θυμάρι και τα ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσουν. Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι με τα αμύγδαλα μέχρι να πάρουν καφετί χρώμα. Προσθέτετε το κους κους και τις σταφίδες, αλατίζετε και ανακατεύετε συνεχώς για 2-3 λεπτά. Σερβίρετε το κοτόπουλο δίπλα στο κους κους με μαϊντανό και πιπέρι.
Καλή επιτυχια!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου