Υλικά:
500 γρ. καλαμάρι
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε φέτες
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
2 κουτ. σούπας κάππαρη
5 κουτ. σούπας ψιλοκομμένη ντομάτα
2-3 κουτ. σούπας ούζο ή 5-6 κουτ. σούπας κρασί
αλάτι, πιπέρι
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
400 γρ. λιγκουίνι
Εκτέλεση
Ξεπαγώνετε το καλαμάρι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας . Το πλένετε και το στεγνώνετε σε χαρτί κουζίνας .
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι , σοτάρετε το σκόρδο και την πιπεριά για 2και προσθέτετε την κάπαρη και την ντομάτα. Όταν πάρει βράση η σάλτσα προσθέτετε το ούζο και την σιγοβράζετε για 2.
Προσθέτετε το καλαμάρι και ελέγχετε για αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζετε το φαγητό για 4 προσθέτοντας ελάχιστο νερό αν χρειαστεί για να μην στεγνώσει η σάλτσα.
Εν τω μεταξύ βράζετε τα λιγκουίνι για 8περίπου σε αλατισμένο νερό και τα σουρώνετε. Τα μεταφέρετε στο τηγάνι με το καλαμάρι και το ανακατεύετε απαλά μέσα στην σάλτσα .
Σερβίρετε το φαγητό σε πιατέλα ή σε ατομικά πιάτα και διακοσμείτε με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπερι
Καλή επιτυχία!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου