Υλικά:
1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά (500 γρ. περίπου)
2 φλιτζάνια του τσαγιού καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
1 πακέτο μπισκότα digestive (220 γρ.) τριμμένα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
100 γρ. κουβερτούρα τριμμένη
1 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο βούτυρο λιωμένο
Για το σιρόπι:
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού μέλι
2 φλιτζάνια του τσαγιού χυμός πορτοκαλιού
½ φλιτζάνι του τσαγιού γλυκόζη
1 ξύλο κανέλας
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα μπολ την καρυδόψιχα, την κουβερτούρα, την κανέλα, τα μπισκότα και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια αλείφουμε ένα φύλλο με βούτυρο, το διπλώνουμε στη μέση και αλείφουμε πάλι με βούτυρο.
Απλώνουμε 2-3 κουταλιές από τη γέμιση σε μια γραμμή κατά μήκος του φύλλου και τυλίγουμε σε ρολό. Πιέζουμε τις 2 άκρες προς τα μέσα, για να ζαρώσει το φύλλο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα.
Βάζουμε όλα τα ρολά με τη σειρά σε βουτυρωμένο ταψί, τα αλείφουμε με λίγο βούτυρο, τα κόβουμε σε κομμάτια 7-8 εκ. και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 30-35 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν χρυσόξανθο χρώμα.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και το βράζουμε για 7-8 λεπτά.
Μόλις ψηθεί το σαραγλί και το βγάλουμε από το φούρνο, το περιχύνουμε αμέσως με το ζεστό σιρόπι και το αφήνουμε να σταθεί, ώσπου να το πιει όλο.
Καλή Επιτυχία!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου