14 φύλλα μπακλαβά
1 κιλό αναρή (μυζήθρα/ανθότυρο) ανάλατη
1 λίτρο κρέμα γάλακτος
2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
1 σφηνάκι ανθόνερο (όχι ροδόνερο)
1 κουταλάκι τσαγιού κανέλα
μέλι
κανέλα
Εκτέλεση:
Μαζεύουμε ελαφριά στο χέρι μας τα φύλλα μπακλαβά και τα απλώνουμε σε ένα ταψί.
Τα ψήνουμε σε φούρνο αέρα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν
Αν χρειαστεί τα γυρνάμε και από την άλλη
Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Λιώνουμε πολύ καλά την αναρή.
Κτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη.
Όταν αρχίσει να πήζει, προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά (αναρή, κανέλα, ανθόνερο).
Αναμιγνύουμε καλά.
Σε ένα μεγάλο πυρέξ ή άλλο σκεύος θρυμματίζουμε τα μισά φύλλα που ψήσαμε και τα απλώνουμε καλά.
Με ένα κουτάλι βάζουμε σιγά σιγά όλο το μείγμα αναρής (προσέχουμε να μη μετακινηθούν τα φύλλα της βάσης).
Σπάζουμε και τα υπόλοιπα φύλλα πάνω από το μείγμα αναρής.
Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει (ξεσκέπαστη καλύτερα για να μείνουν τα φύλλα τραγανά).
Πριν σερβίρουμε ρίχνουμε πάνω από τα φύλλα μέλι και καρύδια κατά βούληση
Καλή επιτυχία!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου