Υλκά:
1 κιλό αρνί ή κατσίκι
1 ½ κιλό χόρτα
2 μαρούλια
1 κουταλιά αλεύρι ή κορν φλάουερ
4-5 κρεμμυδάκια
Λίγο άνηθος
2 λεμόνια
2 αυγά
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Τεμαχίζετε το αρνί ή το κατσίκι το τσιγαρίζετε με ελαιόλαδο στην κατσαρόλα. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και το άσπρο μέρος από τα κρεμμυδάκια. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα υπόλοιπα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και λίγο άσπρο κρασί. Λίγο νερό και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράζει Προσθέτουμε τα τρυφερά χόρτα και τα μαρούλια και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν. Στο τέλος χτυπάμε τα αυγά, βάζουμε το χυμό λεμόνι, λίγο ζουμί από την κατσαρόλα για να μη σβολιάσει το αλεύρι, αφού το έχουμε αραιώσει προηγουμένως με ένα φλιτζανάκι χλιαρό νερό.
Παίρνουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα, το αβγοκόβομαι κουνώντας την κατσαρόλα αριστερά και δεξιά ώστε να πάει το αυγολέμονο παντού.
Καλή επιτυχία!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου