3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι μπλε για όλες τις χρήσεις
2,5 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
ελαιόλαδο για το τηγάνι
Μέλι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε καλά σε μια λεκάνη με ένα κουτάλι το αλεύρι με το νερό - όχι στο μίξερ -μέχρι να έχουμε ένα χυλό που να στέκεται λίγο.Βάζουμε σ' ένα μεγάλο τηγάνι αρκετό ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει λίγο περισσότερο απ' όταν τηγανίζουμε πατάτες.
Παίρνουμε με ένα κουτάλι της σούπας από τον χυλό (γι' αυτό λέγονται και κουταλίδες) και το ρίχνουμε στο καυτό λάδι.
Μ' αυτόν τον τρόπο γεμίζουμε όλο το τηγάνι. Όταν πάρουν χρυσαφί χρώμα, τις βγάζουμε και τις τοποθετούμε πρώτα σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας, για να τραβήξει το περιττό λάδι και κατόπιν σερβίρουμε σε πιατέλα, με συνοδεία μελιού!
Οι ποσότητες στα υλικά που αναφέρω, δίνουν περίπου 24 κομμάτια...
Καλή επιτυχία!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου