1/2 κιλό κιμά χοιρινό
1/2 κιλό κιμά βοδινό
2-3 κουταλιές σούπας πάστα ντομάτας
2 σκελίδες σκόρδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
λίγο ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
5-6 φύλλα φρέσκο δυόσμο
κύμινο
αλάτι, πιπέρι, κανέλα
tabasco
Για το γιαούρτι:
1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
1 σκελίδα σκόρδο
Εκτέλεση:
Βάζουμε τον κιμά μας σε αντικολλητικό τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να ασπρίσει. Προσπαθούμε να σπάζουμε τα κομματάκια του κιμά.
Όταν ασπρίσει ο κιμάς, προσθέτουμε το κρεμμύδι και όταν μαράνει προσθέτουμε την πάστα ντομάτας, το κρασί, το σκόρδο λιωμένο, το δυόσμο κομμένο, το αλατοπίπερο, την κανέλα και μπόλικο κύμινο. Δηλαδή μπορεί να σηκώσει και 2-3 κουταλιές σούπας.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τον κιμά να σιγοψηθεί. Όταν τελειώσει, βάζουμε λίγες σταγόνες tabasco κατά προτίμηση και τον βάζουμε σε ένα ταψί. Από πάνω βάζουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το γιαούρτι, ανακατεύοντας το καλά με το ελαιόλαδο, το λιωμένο σκόρδο και το αλάτι. Στη συνέχεια, το απλώνουμε πάνω στον κιμά.
Τέλος, βάζουμε την αραβική πίτα στο φούρνο για πολύ λίγο μέχρι να ξεροψηθεί. Προσοχή μη σας καεί!! Την θρυμματίζουμε και τη βάζουμε πάνω στο γιαούρτι.
Καλη επιτυχια!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου