- Υλικά:
- 1 κιλό χοιρινό κρέας σε κομματάκια (μπούτι ή σπάλα)
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 6 φέτες μπέικον σε μικρούς κύβους
- 1/2 κιλό φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
- 1 μικρή φρέσκια καυτερή πιπεριά σε μικρά μπαστουνάκια (προαιρετικά)
- 1 γλυκιά πράσινη, μακρόστενη πιπεριά (κέρατο) σε μικρά μπαστουνάκια
- 1πιπερια κόκκινη 1κιτρινη 1 πορτοκαλί
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- αλάτι - φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
- χυμός 2 λεμονιών
- 150γρ κεφαλογραβιέρα σε καρεδακια
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το χοιρινό με το μπέικον για 3-4 λεπτά.
Στη συνέχεια σοτάρουμε για 2-3 λεπτά το κρεμμύδι και προσθέτουμε τα μανιτάρια με τις πιπεριές.
Τα σοτάρουμε ελαφρά, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και σβήνουμε με το κρασί και το χυμό των λεμονιών.
Όταν εξατμισθεί το αλκοόλ, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά, έως ότου ψηθεί το κρέας.στο τέλος προσθέτουμε το τυρί να πάρει μια βράση.
Σερβίρουμε την τηγανιά με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.
Καλή επιτυχία!!!!!
Στη συνέχεια σοτάρουμε για 2-3 λεπτά το κρεμμύδι και προσθέτουμε τα μανιτάρια με τις πιπεριές.
Τα σοτάρουμε ελαφρά, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και σβήνουμε με το κρασί και το χυμό των λεμονιών.
Όταν εξατμισθεί το αλκοόλ, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά, έως ότου ψηθεί το κρέας.στο τέλος προσθέτουμε το τυρί να πάρει μια βράση.
Σερβίρουμε την τηγανιά με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.
Καλή επιτυχία!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου