Υλικά:
3 μεγάλα κολοκυθάκια
½ φλιτζάνι φέτα
2 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουτ. του γλυκού ξερός βασιλικός
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Προετοιμάζετε τα κολοκυθάκια για ψήσιμο. Κόβετε τις άκρες τους και στη συνέχεια κατά μήκος σε λεπτές φέτες. Τα αλείφετε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και τα απλώνετε στη σχάρα ή τα στρώνετε με τη σειρά σε αντικολλητικό ταψί και τα ψήνετε στο φούρνο στους 220ο C για 8 - 10 λεπτά περίπου.
Όσο ψήνονται τα κολοκυθάκια, ετοιμάζετε τη σάλτσα της φέτας. Βάζετε στο μπλέντερ τη φέτα, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το βασιλικό και προσθέτετε από 1/3 του φλιτζανιού νερό και 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε και πολτοποιείτε το μείγμα.
Σερβίρετε τα κολοκυθάκια στο πιάτο και δίπλα την σάλτσα της φέτας.
Καλή επιτυχία!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου