Υλικά για κεφτέδες:
1 κιλό κιμά από μπούτι κοτόπουλο
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
3 κρόκους αυγών
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 φλιτζάνια φρυγανιά
200 γραμ. κρεμμύδι ξερό, πολτοποιημένο
1/2 κούπα λάδι
λίγο ταμπάκο
αλάτι, πιπέρι
1 ματσάκι μαϊντανό
Υλικά για τη μαϊντανοσαλάτα:
2 ντομάτες
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κρεμμύδι ξερό
1 λεμόνι
1 ματσάκι μαϊντανό
100 γραμ. πλιγούρι βρασμένο
1 πιτσιλιά ταμπάσκο
αλάτι, κόκκινο πιπέρι
λάδι
Εκτέλεση Συνταγής
Για τους κεφτέδες:
Τοποθετούμε τον κιμά σε μια μπασίνα μαζί με το κρεμμύδι, φρέσκο και ξερό. Επιπλέον βάζουμε στο μείγμα τις πιπεριές ψιλοκομμένες, αλάτι, πιπέρι, λάδι και τον μαϊντανό. Προσθέτουμε επίσης τους κρόκους αυγών και 1 πιτσιλιά ταμπάσκο για έντονη γεύση. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και για να σφίξει προσθέτουμε την φρυγανιά και ζυμώνουμε. Όταν γίνει ομοιόμορφο το μείγμα, δηλαδή έχει ζυμωθεί καλά, το βάζουμε για 2-3 λεπτά στο ψυγείο για να σφίξουν
Στη συνέχεια πλάθουμε τις κεφτέδες και τις ψήνουμε καλά, και από τις δύο μεριές, στην σχάρα.
Για τη Μαϊντανοσαλάτα:
Αρχικά ετοιμάζουμε τα υλικά. Έτσι ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, το ξερό κρεμμύδι και από το φρέσκο κρεμμυδάκι κρατάμε μόνο την ρίζα, το άσπρο μέρος. Ακόμη, βράζουμε το πλιγούρι και αποφλοιώνουμε τις ντομάτες. Από τις ντομάτες αφαιρούμε τα σπόρια και κρατάμε μόνο την σάρκα, την οποία και ψιλοκόβουμε. Τέλος, στύβουμε το λεμόνι.
Στη συνέχεια βάζουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά με τη σειρά:
Μαϊντανό, κρεμμυδάκια, ντομάτες, πλιγούρι, λεμόνι. Επίσης προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και λίγο ταμπάκο καθώς και το λαδί. Ανακατεύουμε καλά και η σαλάτα είναι έτοιμη.
Σερβίρουμε σε μικρά μπολάκια, τα οποία γεμίζουμε και αναποδογυρίζουμε στην μια πλευρά του πιάτου, ενώ στην άλλη σερβίρουμε κεφτέδες.
Καλή Επιτυχία !!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου