Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2012

Γεμιστά της τεμπέλας ......



Υλικά:

 400 γρ. ρύζι μπασμάτι
80 γρ. κουκουνάρι
1/2 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
5 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 πράσινη πιπεριά, καθαρισμένη και ψιλοκομμένη (κρατάμε τα σπόρια)
1 καρότο μέτριο, περασμένο στον χοντρό τρίφτη
5 ντομάτες, πολύ ώριμες, και ψιλοκομμένες
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
100 γρ. σταφίδα, μαύρη
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 λίτρο νερό

Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι καβουρντίζουμε το κουκουνάρι για 1-2 λεπτά, ίσα ίσα να βγάλει το άρωμά του και το αφήνουμε στην άκρη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το καρότο, την πιπεριά και τους σπόρους της για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις ντομάτες και συνεχίζουμε για ακόμη 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε το ρύζι, τα μυρωδικά, το κουκουνάρι, τις σταφίδες, αλατοπίπερο και 1 λίτρο νερό. Τα φέρνουμε μια βόλτα και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά.

Tip
Συνοδεύεται με άλειμμα φέτας που θα φτιάξουμε χτυπώντας στο multi 150 γρ. φέτα με 150 γρ. ελαιόλαδο και ρίγανη.

Καλή επιτυχία!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

scrolltotop