Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Λαχανικά με ξηρούς καρπούς και πλιγούρι ( Τυνησιακό ).....



ΥΛΙΚΑ;
1 ½ φλ.τσ. κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
2 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις απαλό
3 φλ.τσ. λάχανο ψιλοκομμένο
1 πρέζα αλάτι
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
2 κ.γ. κόλιανδρο τριμμένο
½ κ.γ. κουρκουμά
1/4 κ.γ. κανέλα
1/8 κ.γ. πιπέρι καγιέν ή μπούκοβο
2 κλασικά ντοματάκια Pummaro ψιλοκομμένα
500 γρ. αρακά
1/3 φλ.τσ. μαύρη ή ξανθή σταφίδα
1 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
400 γρ. πλιγούρι βρασμένο
Καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα αμύγδαλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα σόταρε τα κρεμμύδια σε ελαιόλαδο για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια, πρόσθεσε το λάχανο, πασπάλισε με λίγο αλάτι και συνέχισε το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά τουλάχιστον. Μην ξεχνάς να ανακατεύεις που και που.
Πρόσθεσε τώρα τις πιπεριές, το κόλιανδρο, τον κουρκουμά, την κανέλα και το πιπέρι καγιέν και συνέχισε να σοτάρεις για άλλο 1 λεπτό.
Σειρά για την κατσαρόλα έχουν τώρα οι ντομάτες, τα ρεβίθια και οι σταφίδες. Ρίξε τα μέσα να σιγοβράσουν σκεπασμένα για 15 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να αρχίσουν να μαλακώνουν.
Τέλος, πρόσθεσε το χυμό λεμονιού και το αλάτι και τα Τυνησιακά λαχανικά με ξηρούς καρπούς είναι έτοιμα να τα σερβίρεις πάνω στο πλιγούρι, πασπαλισμένο με καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Καλή Επιτυχία !!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

scrolltotop