Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

Γλυκάκι εξπρες...



Υλικά:
400 γρ σαβαγιαρ
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
800 ml γάλα
1 κρέμα ζαχαροπλαστικης βανίλια
1 κρέμα μους σοκολάτα
200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
1 φλιτζάνι εβαπορέ αδιάλυτο

Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα κατσαρόλακι το νερό με την ζάχαρη να βράσουν 5 λεπτά. Μόλις το σιρόπι μας κρυώσει βουτάμε τα μισά σαβαγιαρ και κάνουμε στο ταψάκι μας μια στρώση.
Στο μίξερ ρίχνουμε το μισό γάλα και το περιεχόμενο του φακέλου για την κρέμα βανίλια. Το χτυπάμε 5 λεπτά και ρίχνουμε την κρέμα μας πάνω από τα σαβαγιαρ. Στρώνουμε ομοιόμορφα και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με μια στρώση σαβαγιαρ και κρέμα μους σοκολάτας.
Βάζουμε στο γλυκό μας στο ψυγείο και ψιλό κόβουμε την κουβερτούρα μας όση ώρα ζεσταίνουμε το αδιάλυτο εβαπορέ στο φούρνο μικροκυμάτων η σε κατσαρόλακι. Μόλις ζεσταθεί καλά το ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα μας και το αφήνουμε 3-4 λεπτά. Με μια μαριζ ανακατεύουμε πολύ καλά τα ομοιογενοποιηθει και να λιώσει καλά η κουβερτούρα μας.
Ρίχνουμε το γλασο μας πάνω από το γλυκό και τοποθετούμε πάλι στο ψυγείο να κρυώσει καλά μέχρι να σερβίρουμε.

Καλή Επιτυχία !!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

scrolltotop