Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012

Καρότα και κολοκυθάκια με τυρί




Υλικά:
  • 250 γραμμ. καρότα
  • 500 γραμμ. φασολάκια
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1½ κύβο λαχανικών
  • 2 πρέζες θυμάρι
  • 50 γραμμ. έμενταλ (προαιρετικά)
  • 2 κουταλιές λάδι
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:




  1. Ετοιμάστε 150 ml ζωμό με τον κύβο.
  2. Καθαρίστε τα καρότα και κόψτε τα σε πολύ λεπτές λωρίδες.
  3. Βράστε τα φασολάκια για 3-4 λεπτά ρίχνοντάς τα σε λίγο νερό, στραγγίστε τα και κόψτε τα σε μικρά κομμάτια.
  4. Κόψτε τα κρεμμύδια σε πολύ λεπτές φέτες.
  5. Τρίψτε το έμενταλ στο χοντρό μέρος του τρίφτη.
  6. Βάλτε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι με το λάδι, 3-4 κουταλιές ζωμό και μαράνετε το κρεμμύδι για 2 λεπτά.
  7. Έπειτα προσθέστε τα λαχανικά, το θυμάρι, τον υπόλοιπο ζωμό και αφήστε τα λαχανικά να ψηθούν σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου15 λεπτά.
  8. Λίγο πριν κατεβάσετε το σκεύος απ’ τη φωτιά, ελέγξτε το αλάτι και πασπαλίστε με πιπέρι και το έμενταλ.
  9. Σβήστε τη φωτιά, σκεπάστε το σκεύος αμέσως και σερβίρετε ύστερα από 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί. 
Καλή επιτυχία!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

scrolltotop