Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Κοτόπουλο με κιμά καλοκαιρινό......



Υλικά για 6-8 άτομα

1 μελιτζάνα, σε κυβάκια
1 κολοκύθι, σε κυβάκια
1 πιπεριά Φλωρίνης, σε κυβάκια
1 ποτήρι του κρασιού έ.π. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
500 γρ. κιμάς κοτόπουλου
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη
2-3 ντομάτες, περασμένες από τον τρίφτη
½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
500 γρ. κοχυλάκι, ζυμαρικό
300 γρ. κασέρι, τριμμένο

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε τη μελιτζάνα, το κολοκύθι και την πιπεριά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για λίγα λεπτά χωρίς λάδι, ίσα να βγάλουν τα υγρά τους. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμη 8-10 λεπτά. Συνεχίζουμε με το αλατοπίπερο, τη ζάχαρη, τις ντομάτες, τα σοταρισμένα λαχανικά και λίγο νερό ίσα να σκεπάζει τα υλικά. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε τον κιμά να μαγειρευτεί έως ότου απορροφηθούν τα υγρά.

Μόλις είναι σχεδόν έτοιμος, ρίχνουμε τον δυόσμο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε άλλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα κοχυλάκια 3 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου. Τα σουρώνουμε, τα αδειάζουμε στο μείγμα του κιμά και ανακατεύουμε καλά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Αδειάζουμε το φαγητό σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος ή το μοιράζουμε σε μικρά ατομικά. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε για περίπου 10-15 λεπτά.

Στη συνταγή μπορείτε να βάλετε οποιοδήποτε κοντό ζυμαρικό σάς αρέσει.

Προτού τα ψήσετε στον φούρνο πασπαλίστε την επιφάνεια με λίγη γλυκιά πάπρικα για χρώμα και έξτρα άρωμα.

Καλή επιτυχία!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

scrolltotop