Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Γλυκό με ζελέ, μπισκότα και κρέμα βανίλια


Υλικά:
1 ½ πακέτο πτι μπερ
1 ½ λίτρο γάλα
2 φακελάκια ζελέ φράουλα ή κεράσι
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια
κανέλα

Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε το ζελέ.
Στρώνουμε ένα τετράγωνο ταψί με τα μπισκότα, τα περιχύνουμε με το μισό ζελέ και βάζουμε το ταψί στο ψυγείο.
Μόλις αρχίσει να παγώνει, τοποθετούμε άλλη μια στρώση μπισκότα και το υπόλοιπο ζελέ και ξαναβάζουμε στο ψυγείο.
Όταν πήξει, ετοιμάζουμε την κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλια και τη ρίχνουμε στο ταψί.
Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και βάζουμε στο ψυγείο.

Συστατικά
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου με γεύση φράουλα
1 πακέτο μπισκότα σαβουαγιάρ
1 φλιτζάνι γάλα
Λίγο κονιάκ
1 κουτί ζελέ φράουλα
Φρέσκες φράουλες
300 γρ. σαντιγί

Τρόπος μαγειρέματος
Προτίμησε άνθος αραβοσίτου στιγμής. Ετοίμασε το σύμφωνα με τις οδηγίες
Κόψε τις φράουλες σε κομμάτια και ανακάτεψε τες μέσα στην κρέμα
Ράντισε τα σαβουαγιάρ με το γάλα και το κονιάκ και ξεκίνα να τα στρώνεις σε ένα διάφανο πυρέξ
Άπλωσε από πάνω την κρέμα φράουλα (άνθος αραβοσίτου) και άφησε στο ψυγείο για μερικά λεπτά να σταθεί
Ετοίμασε το ζελέ και άφησε το βάζεις κρυώσει. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο να πήξει πρόσθεσε το πάνω στην κρέμα
Άφησε και πάλι το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει
Μπορείς να γαρνίρεις με σαντιγί

Καλή Επιτυχία !!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

scrolltotop