
Υλικά:
3 φλυτζάνια του τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
3 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
3 φλυτζάνια του τσαγιού γιαούρτι
1 κουτάλι σούπας μαγειρική σόδα
1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα ψιλοκοπανισμένη
100 γρ αμύγδαλα ασπρισμένα και ψιλοκομμένα ή και αμυγδαλάκι φιλε
Σιρόπι:
3 ποτήρια του νερού νερό
2 1/2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
Εκτέλεση:
Ανάβουμε το φούρνο στους 170C.
Λιώνουμε τη σόδα μέσα στό γάλα.
Χτυπάμε τη ζάχαρη με το γιαούρτι και προσθέτουμε το σιμιγδάλι,
το γάλα με τη σόδα και τη μαστίχα.
Χτυπάμε όλα τα υλικά καλά μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί, βάζουμε μέσα το μείγμα και το ψήνουμε στο φούρνο
για 45-50 λεπτά στους 170' πάνω-κάτω αντίσταση.
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 5' και το αφήνουμε να κρυώσει.
Μόλις ψηθεί το γλυκό, το βγάζουμε από το φούρνο και το σιροπιάζουμε με το ΚΡΎΟ σιρόπι.
Βάζουμε από πάνω τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα, αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και
μετά το κόβουμε.
Καλή Επιτυχία!!!!!!!
3 φλυτζάνια του τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
3 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
3 φλυτζάνια του τσαγιού γιαούρτι
1 κουτάλι σούπας μαγειρική σόδα
1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα ψιλοκοπανισμένη
100 γρ αμύγδαλα ασπρισμένα και ψιλοκομμένα ή και αμυγδαλάκι φιλε
Σιρόπι:
3 ποτήρια του νερού νερό
2 1/2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
Εκτέλεση:
Ανάβουμε το φούρνο στους 170C.
Λιώνουμε τη σόδα μέσα στό γάλα.
Χτυπάμε τη ζάχαρη με το γιαούρτι και προσθέτουμε το σιμιγδάλι,
το γάλα με τη σόδα και τη μαστίχα.
Χτυπάμε όλα τα υλικά καλά μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί, βάζουμε μέσα το μείγμα και το ψήνουμε στο φούρνο
για 45-50 λεπτά στους 170' πάνω-κάτω αντίσταση.
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 5' και το αφήνουμε να κρυώσει.
Μόλις ψηθεί το γλυκό, το βγάζουμε από το φούρνο και το σιροπιάζουμε με το ΚΡΎΟ σιρόπι.
Βάζουμε από πάνω τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα, αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και
μετά το κόβουμε.
Καλή Επιτυχία!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου