Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Σουτζουκάκια Γεμιστά Με Φέτα.......




Υλικά:
500 γραμ.κιμά
4 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
3 φρυγανιές βρεγμένες και στυμμένες καλά
1 αβγό
1 κουταλάκι κοφτό του γλυκού κύμινο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένο
αλάτι-πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι [προτιμήστε  μηλόξυδο είναι πιο ελαφρύ]
1\2 φλιτζάνι ελαιόλαδο για το τηγάνι
Σάλτσα:
6 πολύ ώριμες ντομάτες τριμμένες
πιπέρι
ελάχιστο αλάτι- ελάχιστο κύμινο-
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη κοφτό
το λάδι από τα σουτζουκάκια που τηγανίσαμε
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοτριμμένο
1\2 ποτήρι κρασί κόκκινο ξηρό
Γέμιση:
7-8 κλωναράκια μαϊντανό
1\2 φλιτζάνι φέτα τριμμένη
1\2 φλιτζάνι  σκληρό τυρί π.χ.γραβιέρα ,κεφαλοτύρι,ρεγκάτο
όλα μαζι τα ανακατεύετε σε ένα μπολάκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζετε  όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια ,τα ζυμώνετε πολύ καλά  και αφήνετε για λίγο το μείγμα του κιμά να <σφίξει>
Αν  είναι σφιχτό το μείγμα του κιμά  προσθέστε ελάχιστο νεράκι ενώ ζυμώνετε  .
Πλάθετε τα σουτζουκάκια βρέχοντας πού κι πού τα χέρια σας να μην κολλάει ο κιμάς,και μέσα στην παλάμη σας ,η σε ένα πιάτο ρηχό που το έχετε περάσει πρώτα με λίγο λάδι για να μην σας κολλήσουν    ανοίγετε ένα ένα και  όπως το πλάθετε προσθέτετε λίγη από την γέμιση και το κλείνετε .<πλάθετε και κλείνει εύκολα> Τα ετοιμάζετε όλα κατ΄¨αυτόν τον τρόπο τα βάζετε  στην πιατέλα και  τηγανίζετε με ελαιόλαδο τα σουτζουκάκια να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές.Τα βγάζετε σε ένα πιάτο και  ετοιμάζετε  την σάλτσα.Σε κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το λάδι που τηγανίσατε τα σουτζουκάκια [αν  χρειάζεται περάστε το  από σουρωτήρι] και σβήνουμε με το κρασί.Προσθέτετε και τις τριμμένες  ντομάτες ,αλάτι,πιπέρι,ζάχαρη,μία πρέζα κίμινο ,και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει ελαφρά.Κατόπιν ρίχνετε και τα σουτζουκάκια και αφήνετε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά περίπου (αν χρειασθεί προσθέτετε ζεστό νερό)

Καλή Επιτυχία !!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

scrolltotop