Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013

Σαλάτα Για Χορτοφάγους ( Λιβανέζικη Fattoush )....




Υλικά
Μπαγιάτικο ψωμί 250 γρ.
1 φλιτζάνι / 200 γρ ελληνικό γιαούρτι
3/4 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας / 200 ml πλήρες γάλα
250 γμ.  μπαγιάτικο ψωμι
3 μεγάλες ντομάτες (380 g συνολικά), κομμένα σε 2/3-εκατοστά ζάρια
 100 g ραπανάκια, κομμένο σε λεπτές φέτες
3 Λιβάνου ή μίνι αγγούρια (250 g συνολικά), ξεφλουδισμένες και
ψιλοκομμένες σε  ζάρια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
 15 γρ. φρέσκο ​​δυόσμο
 25 γρ μαϊντανό, χοντροκομμένα
1 κουταλιά της σούπας ξερό δυόσμο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
3 κουταλιές της σούπας φρεσκοκομμένο χυμό λεμονιού
1/4 φλιτζάνι / 60 ml ελαιόλαδο, συν επιπλέον να ψιχαλίζει
2 κουταλιές της σούπας μηλίτη ή ξίδι από λευκό κρασί
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, συν περισσότερο για να δοκιμάσετε
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι της θάλασσας πρόστιμο κόκκους, συν περισσότερο για να δοκιμάσετε
1 κουταλιά της σούπας σουμάκι ή περισσότερο για να δοκιμάσετε, για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση!

Ξεκινήστε τουλάχιστον 3 ώρες και μέχρι μια ημέρα πριν από την τοποθέτηση τόσο γιαούρτι και το γάλα σε ένα μπολ. Χτυπάμε καλά και αφήστε το σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο μέχρι το σχηματισμό φυσαλίδων στην επιφάνεια. Αυτό που παίρνετε είναι ένα είδος σπιτικό βουτυρόγαλα, ξινή αλλά λιγότερο.

Κόψτε το ψωμί σε μικρά κομμάτια και τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθήκη 2/3 του μίγματος που έχουν υποστεί ζύμωση γιαούρτι σας, που ακολουθείται από τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά, να αποφασίσετε αν θέλετε να προσθέσετε περισσότερο μείγμα γιαούρτι, και το αφήνουμε για 10 λεπτά για όλες τις γεύσεις να συνδυάσει.

Μετακινήστε με το κουτάλι τη σαλάτα, εξυπηρετούν σε μπολ, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και γαρνίρετε με σουμάκι γενναιόδωρα.

Καλή Επιτυχία !!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

scrolltotop