Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Γιαουρτόπιτα γεμιστή με σιρόπι.....



Υλικά:
600 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
150 γραμ. βούτυρο
 200 γραμ. ζάχαρη
3 αυγά
250 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι
100 γραμ. σκούρα ζάχαρη
50 γραμ. αμυγδαλόψιχα
150 γραμ αμυγδαλόψιχα φιλέ
1 κουταλάκι κανέλα
αλεύρι και βούτυρο για το ταψί

Για το σιρόπι:
1 1/2 ποτήρι νερό
1 ποτήρι ζάχαρη

Εκτέλεση:
Κοσκινίστε το αλεύρι.
Αφήστε το βούτυρο να μαλακώσει και κόψτε το σε κομμάτια.
Κοπανίστε την ολόκληρη αμυγδαλόψιχα
Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με τα 200 γραμ. ζάχαρη μέχρι το μείγμα να φουσκώσει και να ασπρίσει.
Προσθέστε τα αυγά ένα ένα και χτυπώντας συνεχώς με μικρή ταχύτητα, ρίξτε λίγο λίγο το αλεύρι και το γιαούρτι.
Σ’ ένα μπολ ανακατέψτε τη μισή σκούρα ζάχαρη με την κοπανισμένη αμυγδαλόψιχα και την κανέλα.
Αλείψτε με βούτυρο ένα ταψί και πασπαλίστε το με αλεύρι.
Ρίξτε μέσα τη μισή ζύμη και πασπαλίστε τη με το παραπάνω μείγμα.
Τελειώστε με την υπόλοιπη ζύμη.
Πασπαλίστε το γλυκό με την αμυγδαλόψιχα φιλέ και με την υπόλοιπη σκούρα ζάχαρη.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά.
Βράζεται το σιρόπι για 2' το περιχύνουμε πάνω στο γλυκό μας ζεστό
Αφήστε τη γιαουρτόπιτα να κρυώσει λίγο, κόψτε την μπακλαβαδωτά και βγάλτε την απ’ το ταψί.

Καλή επιτυχία!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

scrolltotop