Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Παντζάρια Σαλάτα με κουκουνάρι...


Υλικά:
1 κιλό παντζάρια μικρά, μαζί με την πρασινάδα τους
4 κουτ. της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι και πιπέρι
30 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
Μισό φλιτζάνι κουκουνάρι ( προαιρετικά )

Εκτέλεση:
1. Κόβουμε την πρασινάδα από τα παντζάρια  8 εκατοστά πάνω από τον κόκκινο βολβό, και τοποθετούμε κατά μέρος. Πλένουμε τα παντζάρια (βολβούς) καλά και τα ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα με νερό που να τα σκεπάζει. Τα αφήνουμε να πάρουν βράση και κατόπιν χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 έως 1,5 ώρα, ανάλογα με το μέγεθός τους, μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε τα παντζάρια και τα ξεφλουδίζουμε. Κόβουμε κάθε παντζάρι στα 8 και τα τοποθετούμε κατά μέρος.
2. Στο μεταξύ, χοντροκόβουμε τις πρασινάδες από τα παντζάρια και τις βράζουμε στο νερό που έχει απομείνει από το βράσιμο των βολβών, προσθέτοντας, αν χρειάζεται, λίγο νερό ακόμη. Βράζουμε για 15 έως 20 λεπτά και, 2 λεπτά πριν γίνουν, ρίχνουμε στην κατσαρόλα λίγο αλάτι και το ξίδι.
3. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα παντζάρια  ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Κατόπιν τα βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
4. Εν τω μεταξύ καθαρίζουμε το σκόρδο και το ψιλοκόβουμε. Πλένουμε το μαϊντανό και τον ψιλοκόβουμε. Βγάζουμε τα παντζάρια και τις πρασινάδες από την κατσαρόλα με μία τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε μία σαλατιέρα ή σε πιατέλα σερβιρίσματος. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και λίγο ξίδι και πασπαλίζουμε με πιπέρι, το ψιλοκομμένο σκόρδο  το κουκουνάρι και το μαϊντανό.

 Συνοδεύουμε με κροκέτες ή φιλέτα μπακαλιάρου τηγανητά.


Καλή Επιτυχία !!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

scrolltotop