Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Φασόλια Πιάζ (σαλάτα)....

Υλικά:
1/2 κιλό φασόλια μέτρια λευκά
2 μεγάλα κρεμμύδια καθαρισμένα
1 πιπερια πρασινη
1πιπερια κοκκινη
2 καροτα
2 κλωναρια σελερι
1 φλιτζ τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
χυμό από 1 λεμόνι
1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
 Εκτέλεση:

Πλένετε καλά τα φασόλια και τα βάζετε από βραδύς να μουλιάσουν μέσα σε κρύο νεράκι.

Το πρωί τα βγάζετε, τα ξεπλένεται και τα βάζετε σε μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό να βράσουν. Τα βράζετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά ή και παραπάνω αν χρειαστεί και μέχρι να γίνουν τρυφερά χωρίς όμως να λιώσουν.

Τα αφήνετε να κρυώσουν μέσα στη κατσαρόλα και τα σουρώνετε. Τα απλώνετε σε πιατέλα.

Κόβετε όλα τα λαχανικά σε καρεδακια μαζί και το  κρεμμύδια.  Τα ανακατεύετε μαζί με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.  και το σελερι.  βάζετε όλα μαζί πάνω από τα φασολια .

Περιχύνετε με το ελαιόλαδο την μουσταρδα και το χυμό λεμονιού.(τα χτυπάτε όλα μαζί σε ένα άδειο βαζάκι ) Ρίχνετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο αλατάκι

Καλή επιτυχία!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

scrolltotop