Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Τηγανιά με σπανάκι.....


Υλικά:

500 γρ. Τηγανιά ( χοιρινό σε κομματάκια )
Σπανάκι μισοβρασμένο (όσο θέλετε)
3 μεγάλα μανιτάρια
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
Λάδι   1/2 κρασοπότηρο
κόκκινο κρασί 1/κρασοπότηρο
γάλα φρέσκο 1/2 κρασοπότηρο
αλάτι-πιπέρι
½ κουταλάκι γλυκού ρίγανη
½ κουταλάκι γλυκού σκόνη μουστάρδα
½ κουταλάκι γλυκού κάρυ
½ κουταλάκι γλυκού ξερό δυόσμο
1 κουταλάκι γλυκού ξερό άνηθο
2 κουταλάκια γλυκού ξερό μαϊντανό

Εκτέλεση:
 Σε ένα μικρό μπολάκι βάζουμε όλα τα μπαχαρικά, το σκόρδο λιωμένο, το μισό ελαιόλαδο και λίγο κρασί και τα ανακάτεψα. Τα έριξα στη συνέχεια σε ένα βαθύ  μπολ που είχα την τηγανιά και τα ανακάτεψα με τα χέρια μου για να πάει παντού.
Στη συνέχεια έκοψα τα μανιτάρια σε κομμάτια και το κρεμμύδι σε ροδέλες και τα έβαλα μαζί με το κρέας.
ζεσταίνουμε  ένα βαθύ τηγάνι χωρίς λάδι και τα βάζουμε  όλα μέσα ανακατεύοντας για να πάρουν χρώμα.
Αφού πάρουν  χρώμα προσθέτουμε  το υπόλοιπο κρασί μέσα, προσθέτουμε  και  το νερό και την αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει προσθέτοντας νερό όποτε χρειάζεται
Αφού άρχισε να μαλακώνει η τηγανιά μου προσθέτουμε  και το υπόλοιπο λάδι και  το μισοβρασμένο σπανάκι. Πρόσθετο λίγο νερό ακόμα και  λίγο γάλα μέσα για να φτιάξει κάτι σαν σάλτσα με το ζουμί της τηγανιάς
Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν λίγη ώρα ακόμα μέχρι να ρουφήξουν τα περισσότερα υγρά

Καλή Επιτυχία !!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

scrolltotop