1 1/5 ποτήρι κρασιού γλυκός τραχανάς χωρίς αλεύρι
1 1/5 ποτήρι νερού φρέσκο γάλα
2 αυγά
250 γρ. φέτα
100 γρ.κασέρι
125 γρ. φιλαδέλφια
μισό κεσεδάκι γιοαούρτι
1 1/5 ποτήρι κρασιού αλεύρι
2 κ.γ. baking powder
λίγο αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα σε μία μικρή κατσαρόλα και το αφήνουμε να ζεσταθεί αρκετά να κάψει χωρίς να φουσκώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τον τραχανά. Αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει και να φουσκώσει - περίπου 10-20 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε με το χέρι μας. Ρίχνουμε από πάνω το γάλα με τον τραχανά και χτυπάμε με σύρμα για να γίνει ομοιόμορφο το μίγμα Το μίγμα πρέπει να είναι μαλακό και ρευστό όπως η ζύμη του κέικ. Αν είναι πηχτό προσθέστε γάλα.
Σε ένα μεσαίου μεγέθους ταψί ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και απλώστε το με χαρτί κουζίνας σε όλο τον πάτο και τα πλαϊνά του ταψιού.Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180- 200 (ανάλογα το φούρνο) βαθμούς για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
Καλή Επιτυχία !!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου