Υλικά
300 γρ αλεύρι
100 γρ αμύγδαλα ψημένα
2 1/2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
2 βανιλίνες
1/2 κ.γ. baking soda
1 κ.γ. baking powder
1/2 φλ.τσ ελαιόλαδο
1/2 φλ.τσ ηλιέλαιο
3 κ.σ. φυσικό χυμό πορτοκαλιού
1 1/2 κ.σ. brandy
Για πασπάλισμα
Άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου σε πάνω κάτω αντιστάσεις. Μέσα σε ένα μπολ βάζουμε τα υγρά, τη ζάχαρη, τις βανιλίνες και ανακατεύουμε με σύρμα.
Προσθέτουμε λίγο αλεύρι στο οποίο έχουμε ανακατέψει το baking powder και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τον φ. χ. πορτοκαλιού μαζί με την σόδα.
Τρίβουμε ελαφρώς τα αμύγδαλα στο multi και τα προσθέτουμε και αυτά.
Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο αλεύρι λίγο λίγο μέχρι να έχουμε μια ζύμη απαλή που να πλάθεται.
Πλάθουμε πολύ μικρά μπαλάκια (το κ.γ. βοηθάει σε όσο το δυνατόν ίση ποσότητα κάθε φορά) και τα πατικώνουμε απαλά κάνοντας μια γουβίτσα στο κέντρο.
Ψήνουμε για 15' (20 λεπτά αν είναι μεγάλες). Μόλις βγουν αφήνουμε να περάσουν 5' και αχνίζουμε
Η δόση έβγαλε 65 αφράτες μπουκιές κουραμπιέ
Καλή επιτυχία !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου