Υλικά
1 χταπόδι περίπου 1,5 κιλό
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κρεµµύδι ξερό και 2 φρέσκα ψιλοκομμένα
1 µατσάκι µάραθο
πιπέρι, αλάτι
½ κιλό πατάτες μικρές στρογγυλές
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
Εκτέλεση
Κόβετε το χταπόδι σε κοµµάτια και το βάζετε να βράσει µε ένα φλιτζάνι νερό. Όταν πιει το νερό, το περιχύνετε με το κρασί. Αφού πιει και το κρασί, προσθέτετε το λάδι και τα ψιλοκοµµένα κρεµµύδια φρέσκα και ξερά και τα σοτάρετε όλα μαζί.
Προσθέτετε 1/2 φλιτζάνι νερό και, μόλις πάρει βράση, προσθέτετε τις πατάτες (καλά πλυμένες με τη φλούδα τους και κομμένες στη μέση) και το µάραθο και το αφήνετε στη φωτιά µέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να µείνει το φαγητό με λίγη σάλτσα. Σερβίρετε το χταπόδι ζεστό.
Καλή Επιτυχία !!!
icookgreek
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου